VII MARXA DE TORXES

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Com és tradició la vigília de la Diada nacional de Catalunya, ens plau anunciar-vos la VII Marxa de Torxes per la Llibertat que organitzem VIBRANT juntament amb les habituals sectorials de l’ANC.

La marxa s’iniciarà a les 19.00 h del dia 10 de setembre del 2018 a la plaça Valentí Almirall de Barcelona, davant la Seu de Districte de Sant Martí i transcorrerà per diversos carrers fins a arribar al Fossar de les Moreres a les 21h. La llum de les torxes ens acompanyarà durant el vespre per retre homenatge als nostres màrtirs, aquells que van lluitar fins a les últimes conseqüències per defensar les constitucions catalanes i un estil de vida que res tenia a veure amb l’ostracisme absolutista que els seria imposat a sang i foc.

Encapçalarà la marxa un contingent del darrer Exèrcit de Catalunya, format per soldats de regiments diversos que van lluitar en la Guerra de Successió en defensa de les llibertats de la Nació. Destaquen entre els recreadors que participaran de l’acte: uniformats de Sanguen Honoris, el Regiment de la Ciutat de Barcelona, Miquelets de Catalunya, Regiment de Santa Eulàlia, Regiment de la Diputació del General i unitats de regiments diversos de fusellers de muntanya i de milícies gremials de la Coronela de Barcelona i representants de la nació convidada.

En diversos punts del recorregut s’afegiran a la marxa les diferents sectorials de l’ANC que participaran de l’acte. Veurem créixer i créixer el nombre de torxes fins a posar-nos la pell de gallina!. A l’arribada al Fossar de les Moreres, escoltarem els parlaments dels ponents convidats i a continuació es dispararà una salva d’honor en memòria dels caiguts en defensa de les llibertats de Catalunya i una ofrena floral.

Us convidem a participar d’aquest acte festiu apte per a tots els públics que garantim que no us deixarà indiferents!

 

Quin és el símbol de les torxes?

El foc, com molt bé sabem els catalans, és un element renovador que destrueix els elements negatius (recordeu les fogueres de Sant Joan). La torxa simbolitza il·luminació espiritual i el coneixement. El camí cap a la llum present en totes les civilitzacions i en les més antigues tradicions, des dels maies fins a Grècia i Roma.

Les Olimpíades s’inicien amb les torxes que, travessant el món, porten la llum fins al peveter.

Les primeres marxes de torxes per la Llibertat se celebraren a Vic, on des del 2001 té lloc amb la marxa dels Vigatans, en commemoració del suport de la ciutat a l’arxiduc Carles d’Àustria en la guerra de Successió; i des del 2003 a Vilafranca del Penedès, en suport de la independència de Catalunya. El nombre de marxes de torxes començà a créixer de manera significativa a partir del 2010, any a partir del qual es pot considerar que arrenca l’anomenat procés, el moviment massiu en favor de la independència de Catalunya. (Font. Enciclopèdia catalana)

 

DONEC PERFICIAM!

 

BETEVE, 10 de setembre de 2018

 

https://beteve.cat/politica/marxa-torxes-diada-2018/

 

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

El nacionalisme ferm català, corrent revolucionari

L’independentisme omple carrers, places, pobles i ciutats. La majoria dels diputats al Parlament autonòmic són independentistes. Tenim en marxa un procés que ens ha de dur cap a l’Estat propi i la separació total. Tot ha canviat en els darrers anys i sembla que això hagi estat d’un dia per

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)