Vibrant sobre el Procés d’Independència

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en email
Compartició en whatsapp

 Va costar, i molt. Pensàvem que tot se n’anava en orris. Tanmateix, el dia 10 de gener del 2016, després d’un estira-i-arronsa entre els partits favorables a la llibertat del nostre país, quòrum. Han passat ja uns mesos d’amenaces, de sentències, de declaracions, de discursos, de mobilitzacions, de tensions i de molta, moltíssima il·lusió. El que ens mou a tots els que estimem aquest país, aquesta història, aquesta llengua, aquesta gent, és l’amor i la il·lusió. A Vibrant estimem amb fervor tot allò que rodeja la nostra nació i això ens ha portat a seguir amb moltes ganes el procés polític que encetà aquella relativament llunyana manifestació de la Diada de l’any 2012. Ha plogut força, com aquell que diu, i les hem vistes de tots colors. Hem estat víctimes d’atacs que haurien de fer caure la cara de vergonya a qualsevol persona que es faci dir demòcrata, hem vist un Estat utilitzar totes les seves armes brutes contra nosaltres, però, així i tot, seguim. Seguim endavant perquè tenim la força que ens dona l’esperança, l’enyor d’un passat que volem portar al present. La nostra il·lusió mou a milions de persones. Les esperances donen ales a aquest moviment de masses sorgit de la voluntat d’un poble. En aquell històric jorn de gener, amb la investidura del Molt Honorable President de la Generalitat, Carles Puigdemont i Casamajó, s’iniciava un termini de 18 mesos per proclamar la separació, prèvia consulta amb el poble, i l’establiment de l’Estat català, arrabassat vilment pel règim borbònic tres segles enrere.

unnamed-1

Els mesos que vindran fins que es compleixi l’any i mig de termini seran cada vegada més crus, haurem de viure pendents de la política. No ho oblidem, si no fem nosaltres la política, algú ens la farà. La política és inevitable, ho regeix tot. Hem de ser a sobre dels nostres polítics, donar-los alè però també vigilar-los. Seguir endavant. Quan calgui defensar els nostres polítics d’atacs jurídics, fem-ho. Quan vulguin frenar la voluntat democràtica d’un país amb totes les males arts que permet un ordenament jurídic caduc i corrupte, avancem. Quan ens veiem prop de defallir, recobrem les forces. Sempre endavant. El nostre bloc no ha de tenir fissures, els partits del procés han de deixar de banda qualsevol idea díscola, cal disciplina i unitat d’acció. En la llunyania albirem els Països Catalans.

Hi haurà dubtes, potser problemes, de ben segur entrebancs i és ben clar que hi haurà confrontació amb l’Estat espanyol. Aquests mesos vinents seran durs, encara no els hem vist posar tota la llenya al foc per aturar-nos. Que no ens espantin, fa molt que vam perdre la por. Ara va de bo, ara cal avançar, cal unitat, cal força i determinació. Ànims. Cal seguir, seguir i seguir. No podem aturar-nos, no ens poden parar. Fins a aconseguir-ho. Donec Perficiam!

photo_2016-09-21_17-52-15Alguns membres de l’equip de Vibrant el passat 10 de setembre

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
Compartició en whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

El nacionalisme ferm català, corrent revolucionari

L’independentisme omple carrers, places, pobles i ciutats. La majoria dels diputats al Parlament autonòmic són independentistes. Tenim en marxa un procés que ens ha de dur cap a l’Estat propi i la separació total. Tot ha canviat en els darrers anys i sembla que això hagi estat d’un dia per

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)