Sol, cervesa, pokemons i espoli…

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en email
Compartició en whatsapp

Ja quasi ha acabat l’agost, i això és sinònim que les vacances de molta gent arriben al final. Ens hem torrat al sol, ens hem menjat les corresponents paelles als xiringuitos de la costa, caçat pokemons i begut tota la cervesa que el nostre cos podia assimilar. Ara toca tornar a la normalitat. Bé, sobretot per aquells que al llarg d’aquests dies han canviat la camisa i la corbata per la samarreta i els pantalons curts, els horaris normals per la boja idea d’aparentar l’edat que ja fa temps van deixar enrere i tornar amb un bronzejat que aixequi enveges. Altres, segurament els menys, hauran aprofitat els dies de vacances per visitar llocs diferents i conèixer costums i cultures que no són la seva. També per llegir, escriure o fins i tot augmentar la seva cultureta sense importar-los el culte al cos que d’altres han practicat.

Però amb el setembre la normalitat s’anirà imposant, i tornarem a tot allò que al juliol va quedar escapçat. Quan arriben aquestes dates sempre recordo que, fa molts anys, un empresari mexicà que havia vingut a Barcelona a fer negocis a l’agost em va dir:

“Noi, a aquest país a l’agost s’atura tot, és increïble, si tens la desgràcia de morir a l’agost segur que fins al setembre no t’enterren.”

Enrere queden els jocs olímpics a la televisió, els maleïts focs forestals intencionats i esperonats per la llei de boscos del Partit Popular i les reunions i encaixades de mans d’en Rajoy i en Rivera, encara que fins a les acaballes d’agost no sabrem si per Nadal, a part de torrons també tindrem eleccions.

Com diem els catalans, roda el món i torna a Camprodon. Tot torna, i nosaltres també tornem.

Tornem a denunciar l’espoli que des de fa anys assola la Franja, i que amb la impunitat de bisbes, Presidents de Corts, polítics, Audiències Provincials, alcaldes, advocats i jutges no solament segueix sinó que, a més a més, es gira contra els catalans amb la falsa “reclamació” d’un patrimoni que sempre ha estat patrimoni de Catalunya.

I ho diem molt clar per què tenim els DOCUMENTS que ho proven. I és que la Franja, des del Cinca a baix sempre ha estat Catalunya. Ja n’hi ha prou de mentides.

Contingut restringit

Fes-te soci per accedir a aquest contingut!

Jordi Matilló

Escriptor

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
Compartició en whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

Diada del Soldat Català: Reflexions

Permeteu-me que avui faci unes reflexions entorn de l’exèrcit i dels soldats. Sempre m’ha admirat aquella voluntat de l’antiga Roma que reclamava que les legions s’havien de mantenir a les fronteres. Quan les legions van fer la seva estada a Roma, Roma va caure. El tema que dur implícit aquesta

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)