Què li pot succeir a l’ésser humà quan no li deixen expressar la seva llibertat?

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en email
Compartició en whatsapp

Moltes en serien les respostes. Algunes referents a una circumstància antiga des dels primers assentaments dels pobles on cada grup havia d’anar sota la mateixa pauta o idea per sobreviure. Però, si és avui dia, sembla, que hi hagi un sentit curiós de la llibertat. Per exemple: la disciplina del vot, diria que anul·la la convicció de la persona en la seva llibertat de pensament per una qüestió o altra. I també és curiós que un govern centralista i immobilista pugui esborrar una identitat pròpia que un poble ostenta.
Observant-ho des del poble català sembla un destí assumit que el poble continuï sense una plena llibertat. Seria com allò de la quotidianitat, és a dir, mentre el poble català no apliqui el mateix pensament o l’idea o la llengua com una identitat seva, que és, doncs, no passaria res. Però, si s’eleva la queixa catalana reivindicant-se com a poble lliure, llavors, el centralisme opta per oprimir i esborrar tot el que sigui una memòria històrica, a la vegada imposants formes per trencar tota demanda sol·licitada.

Temps enrere hi havia diferents estratègies, com destitucions de càrrecs, etc., mentre que avui en dia s’utilitzen els tribunals per intimar a les persones que volen portar la veu del poble a la llibertat desitjada.

tribunal-constitucional
El Tribunal Constitucional espanyol, òrgan de repressió

Si hi ha imposició, no hi ha llibertat

Totes les coses són subjectes de canvi. Com un exemple, els dictàmens, ordres, lleis o pactes que s’han fet i han estat aprovats pels éssers humans en qualsevol govern, s’haurien de poder canviar en sintonia amb les circumstàncies donades pel transcurs del temps o l’evolució de sistemes i formes de pensament.

 

Contingut restringit

Fes-te soci per accedir a aquest contingut!

 

joan-antoni-crespi-2

Joan Antoni Crespí i Aguiló, Barceloní,  Estudis de Pèrit Industrial i de Psicologia en C.I.P. Dibuixant tècnic i també poeta. Escriptor sobre temes de consciència relacionats amb la física quàntica. Autor de: “Cuestionar o interpretar a Dios en Mente” 2010; “L’encobeidor” 2005; i altres.

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
Compartició en whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

Hi ha un DESTÍ o un FUTUR per Catalunya?

Joan Anton Crespí i Aguiló, divulgador sobre temes de consciència relacionats amb la Física Quàntica, ens alerta de les diferencies entre destí i futur, atès que en el que respecta a l’esdevenir de Catalunya, no volen dir el mateix. Potser a alguns els sembli que aquests dos mots, destí o

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)