Marxa de Torxes per la Llibertat, 2022

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en email
Compartició en whatsapp

Com és tradició la vigília de la Diada nacional de Catalunya, ens plau anunciar-vos la Marxa de Torxes per la Llibertat que organitzem VIBRANT juntament amb les habituals sectorials de l’ANC.

Aquest dissabte tornarem a caminar pels carrers de Barcelona clamant per l’alliberament de Catalunya, enguany al costat dels patriotes del poble de Còrsega!!

Mitjançant el foc de les torxes recordarem els gloriosos caiguts per Catalunya durant la vigília de la Diada Nacional. Recorrerem el Cap i Casal encapçalats per recreadors de l’exèrcit de Catalunya, en la que serà una marxa solemne i, com cada any, la més multitudinària de Barcelona!

La marxa s’iniciarà a les 19.30 h del dissabte 10 de setembre a la plaça Valentí Almirall de Barcelona, davant la Seu de Districte de Sant Martí i transcorrerà per diversos carrers (Pg. Lluís Companys, Arc de Trionf, Comercial, Born, entre altres) fins a arribar al Fossar de les Moreres a les 20:45 h amb l’ofrena cerimonial. La llum de les torxes ens acompanyarà durant el vespre per retre homenatge als nostres màrtirs, aquells que van lluitar fins a les últimes conseqüències per defensar les constitucions catalanes i un estil de vida que res tenia a veure amb l’ostracisme absolutista que els seria imposat a sang i foc.

Encapçalarà la marxa un contingent del darrer Exèrcit de Catalunya, format per soldats de regiments diversos que van lluitar en la Guerra de Successió en defensa de les llibertats de la Nació. A més dels recreadors uniformats que participaran de l’acte, també comptarem amb representants d’altres nacions oprimides com els nostres convidats de Corsega.

En diversos punts del recorregut s’afegiran a la marxa les diferents sectorials de l’ANC que participaran de l’acte. Veurem créixer i créixer el nombre de torxes fins a posar-nos la pell de gallina!. A l’arribada al Fossar de les Moreres, tindrà lloc l’acte d’honor en memòria dels caiguts en defensa de les llibertats de Catalunya i una ofrena floral.

Us convidem a participar d’aquest acte festiu apte per a tots els públics que garantim que no us deixarà indiferents!

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
Compartició en whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

ENQUESTA: El poeta preferit en llengua catalana

La nostra parla ha donat grans autors i la nostra poesia és meravellosa i inabastable. Com a punt de partida, proposem 10 autors que argumentem sota la fitxa de votació, si el teu està entre aquests, vota’l i si vols recomanar un altre, ho pots afegir. Atenció, només un vot

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)