L’any 2016 per VIBRANT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Aquest any 2016 que deixem enrere ha estat trascendental pel nostre país i per la nostra associació. Han estat mesos intensos per Catalunya i per VIBRANT. El gener, amb la investidura de Puigdemont, recordàvem els tres presidents oblidats de la Generalitat. Encaràvem els primers compassos del 2016 amb il·lusió i voluntat de seguir creixent, amb la mirada posada en el procés d’independència i el seu recorregut. Al febrer, vam estrenar pàgina web. Al llarg dels primers mesos i en línia amb el nostre objectiu de recuperar la nostra història i la consciència d’Estat i el sentiment de catalanitat, publicàrem setmanalment articles amb aquest propòsit. Parlàrem sobre el Regiment Pirinenc Nº1Palestra, la Taula de Canvi, la catalanitat del Barça, o els Consolats de Mar, entre d’altres.

el-primer-exercit-catalaEl Regiment Pirinenc Nº1, primer exèrcit català des del 1714.

Al maig, presentàrem la conferència sobre l’oblidada figura de Ramon Frederic de Vilana-Perles, el català més poderós de la història, com a continuació d’una sèrie d’articles publicats per la nostra associació. Volguerem, àdhuc, remarcar la modernitat de les Constitucions del nostre país. Santiago Vidal i Sebastià Sardiné feren les delícies del públic amb les seves exposicions sobre la Constitució que debatrà el Parlament de Catalunya el 2017. Aquell mateix mes i el següent, amb la vista posada a les eleccions a l’Estat del 26J, vàrem voler recordar en dos articles la impossibilitat de reforma o canvi de les institucions espanyoles. Primer, amb un article sobre l’anticatalanisme de la Segona República Espanyola, i, seguidament, al juny, un altre sobre les argúcies polítiques utilitzades històricament per l’espanyolisme, com el Lerrouxisme. Al llarg del mes de juny, vam presentar dues conferències més, una sobre la història dels Mossos d’Esquadra, cos de policia del nostre país, i l’altra sobre les relacions a l’Edat Mitjana entre Templers, Càtars, Occitània i Catalunya. Foren conferències amb una gran afluència de gent totes elles i el públic en sortí satisfet amb reflexions i dades que desconeixia.

santimatillogriseldasardineEn Santiago Vidal amb en Sebastià Sardiné i na Griselda Lozano amb en Jordi Matilló en les seves respectives conferències.

Durant el calorós estiu, el nostre país patí un conflicte polític disfressat de litigi judicial, l’afer Sixena a la Franja. A VIBRANT en varem parlar amb informació privilegiada en una sèrie d’articles que culminaran el 10 de gener del 2017 amb una nova conferència. Amb l’arribada del setembre, un mes de reflexió i record per tots els catalans de bé, publicàrem de nou un article sobre les Constitucions de Catalunya, que foren en el seu dia les més avançades del món. Organitzarem, també, la V Marxa de Torxes fins el Fossar de les Moreres el vespre del 10 de setembre, un acte que celebrem cada any en col·laboració amb l’Assemblea Nacional Catalana. Podeu visualitzar-ne les espectaculars imatges aquí. Aquell setembre, després de participar a la Diada, on vam compartir escena amb el President de Catalunya, el Molt Honorable Senyor Carles Puigdemont i Casamajó, vam expressar els nostres pensaments en relació a un més que probable enduriment del procés, fet que s’ha complert. Abans que finís aquest trascendental mes, al nostre web difonguerem el nostre primer article bilingüe català-occità. Ja a l’octubre, retornàrem als nostres orígens per divulgar el nostre fet nacional i la nostra independència del Regne Franc el 988.

 novembre2016Els actes del novembre del 2016 foren interessants i d’actualitat.

El novembre del 2016 fou també atrafegat per VIBRANT. Organitzàrem dos actes, de nou molt reeixits, sobre dos qüestions de brutal actualitat. El primer fou debat obert sobre l’estructura de les forces armades de Catalunya i el segon, una presentació del llibre “O Processisme o Independència” de Santiago Espot, citat a declarar com a investigat a l’Audiència Nacional espanyola acusat d’injúries al rei i als símbols d’Espanya per la Fiscalia General de l’Estat. Les dues conferències les podeu trobar enregistrades en vídeo al nostre canal de Youtube. En relació amb el moment polític de repressió política contra càrrecs públics democràticament escollits pel poble català i àdhuc contra un dels nostres conciutadans, vam parlar en articles de la repressió borbònica posterior al 1714. També a l’onzè mes de l’any encetàrem una sèrie d’entrevistes sobre tradicions, cultura i el nostre fet nacional, essent-ne la primera la realitzada a Carles Abàsolo, etnòleg, folklorista, historiador i mestre de danses tradicionals catalanes. Ja al desembre, el darrer mes de l’any, parlàrem del concepte d’Estat i de l’Estat català vigent fins la derrota del 1714 i de la bandera estelada, ensenya independentista i humanista. Acabàvem el 2016 anunciant la nostra conferència a l’Ateneu Barcelonès sobre l’Afer Sixena i publicant un segon article bilingüe en català i occità. Al nostre web hi podeu trobar tots els articles que hem publicat, les conferències que tenim previstes i les fotografies i els videos dels actes que hem realitzat.

Esperem que aquest 2017 ens seguiu acompanyant en aquest fascinant i emotiu procés de recuperar-nos i reconèixer-nos com a Nació. Hem crescut en forma d’actes, de publicacions i de membres. Encetarem el 2017 amb nous articles, actes, conferències i sorpreses. Seguim amb els mateixos objectius amb els que vam constituir l’associació el 2015, però amb creixent il·lusió pel context polític nacional i per l’èxit de l’associació. Gràcies per ser al nostre costat. Junts, reconstruirem Catalunya i la Nació Catalana. Nosaltres som VIBRANT, però tots som part de la Nació catalana.

Associació Cultural

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

Què és una nació?

Ara més que mai, són moments en els que la política inunda els mitjans i els conceptes politològics aparèixen reiteradament en les nostres televisions, ràdios, diaris i internet. A vegades són conceptes que resulten fàcils de comprendre, però en ocasions en trobem d’altres que deixen espai per la interpretació, que depenen

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)