Independència sobre patins

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Catalunya és un país excel·lent.

La seva riquesa natural, històrica i cultural fan que cadascun dels seus pobles sigui un indret únic. Geogràficament també comptem amb una localització excepcional: durant segles Catalunya ha acollit pobles de tota mena. Per aquest motiu i per l’esperit nacional que perviu en nosaltres com a catalans ens mantenim avui dia com l’avantguarda de l’Europa del sud.

Excel·lència gastronòmica, científica i associativa. Mobilitzacions democràtiques populars sense precedents. Referents com Pau Casals, Carme Ruscalleda, Xavier Sala i Martín, el Dr. Joan Massagué o d’altres del passat com Ramon Frederic de Vilana-Perles, Garbo o Colom ens han de fer sentir orgullosos de ser catalans.

També som excel·lents en el terreny esportiu: tenim el millor equip de futbol del món i campions com en Kilian Jornet, Marc Coma, Gemma Mengual i molts altres. Tots ells ens representen internacionalment. Per aquest motiu a la dècada de 1990, el Parlament de Catalunya aprova una iniciativa legislativa popular on s’expressa la voluntat d’aconseguir que les federacions esportives catalanes puguin ser reconegudes internacionalment. Des de llavors, es materialitzen les nostres reivindicacions també en el món de l’esport.

El 27 de març del 2004 la Federació Catalana de Patinatge va ser reconeguda de forma oficial com a membre independent de ple dret a la Federació Internacional de Patinatge (FIRS), decisió que havia de ser ratificada llavors per l’assemblea. Mesos més endavant es va disputar a Macau el Campionat del Món d’Hoquei sobre patins de la categoria B, on la selecció catalana va esdevenir campiona, guanyant-se el dret a participar en la categoria A.

L’estat espanyol va exercir grans pressions polítiques perquè finalment la FIRS denegués la ratificació de Catalunya a finals del mateix any, decisió que més endavant seria anul·lada pel Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS) i es tornaria a sotmetre a votació un any més tard, amb les pressions polítiques altre cop sobre el terreny i un resultat desfavorable per als patinadors catalans, tot i el seu exitosíssim debut.

Enguany es compleixen 14 anys d’aquests fets. Per aquest motiu volem recordar la victòria esportiva obtinguda i reivindicar Catalunya com a potència mundial dins l’àmbit esportiu, fet que fins avui ha estat objecte de gala per la mateixa Espanya hostil que nega a la nostra gent ser i viure com a catalans, un poble excel·lent com som i hem estat fins ara.

Aquest acte d’homenatge es durà a terme en un espai emblemàtic per la Història Nacional del nostre país com és el Museu d’Història de Catalunya (Palau de Mar, Plaça de Pau Vila, 3, 08003 Barcelona) i hi intervindran nombroses autoritats del món esportiu català:

GERARD ESTEVA, President de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya

RAMON BASIANA, President de la Federació Catalana de Patinatge

SANTIAGO ESPOT, President de Catalunya Acció

Comptarem també amb la presència de JOAQUIM PASTOR i els jugadors de la Selecció catalana d’hoquei patins del mundial de 2004.

L’acte serà moderat per FREDERIC PORTA, periodista esportiu i col·laborador de Vibrant.

Aquest homenatge pretén ser un autèntic acte de país i posar en valor l’immens potencial del nostre teixit esportiu, així com la nostra independència de les seleccions espanyoles per esdevenir campions de tot allò que ens proposem. Estem convençuts que no us deixarà indiferents!

 

L’acte tindrà lloc dimarts 17 d’abril de 2018 a les 18:30h a l’Auditori del Museu (4t pis).

A causa de l’aforament limitat, us demanem que ens confirmeu la vostra assistència a conferencies@historiavibrant.cat

A la GALERIA trobareu el reportatge fotogràfic de l’acte

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)