Entrevista a Santiago Espot

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en email
Compartició en whatsapp

Santiago Espot (La Pobla de Segur, 1963) serà jutjat per l’Audiencia Nacional espanyola per haver signat i promogut, de l’organització que presideix estant, Catalunya Acció, el manifest relacionat amb la famosa xiulada a l’himne espanyol i a Felip VI durant la final de la Copa del Rey celebrada el maig del 2015 al Camp Nou. Ens trobem amb ell a la Rambla del Poblenou de Barcelona i parlem del moment actual de l’independentisme i de la seva situació personal davant les escomeses del poder judicial espanyol. Volem saber quines són les claus del moment que viu el procés per n’Espot, després dels esdeveniments recents i amb la mirada posada a les eleccions del 21D.

 

Després d’un setembre, octubre i novembre amb molt de moviment, s’atansen les eleccions del 21D. Què podem treure’n, del que hem vist fins ara?

Hem de veure les coses positives que ha tingut el procés fins ara. Primer: el català ha vist l’odi que genera a Espanya. Això ho ha vist. El català mig es pensava que aquests eren quatre arreplegats, però no. La segona cosa: una part de l’independentisme ha vist que amb la ‘Revolta dels Somriures’ no anem enlloc. Encara hem de valorar la grandària d’aquesta consciència, però de moment hi és. I la tercera, hi ha gent que està disposada a demanar comptes, als nostres propis polítics.

 

Hi ha gent que esperava més, que hi tenia grans esperances posades… I a partir d’ara, què?

Com a mínim tot servirà per aquestes coses que he esmentat. A partir d’aquí es pot bastir un nou estil polític? Jo crec que sí. Però per bastir aquest nou estil polític caldria fer una cosa: el que ha passat és prou gros en tots els sentits per fer un exercici de tipus intel·lectual per assentar les bases de com s’han fet les coses i de com hem d’obrar per assolir l’èxit. Enterrar definitivament la manera de fer política de l’independentisme d’aquests darrers quatre anys.

 

Malgrat la situació ara per ara, hem vist una qüestió clau, i és que hi ha una part important de la població que continua sent independentista malgrat tot i tothom. Malgrat els polítics, malgrat la manera de fer… Tot i així, sí que podem fer una mica d’autocrítica.

Esclar, això que comentes és molt positiu. Però si feies crítica entre el 27S i fins fa poc, se’t llançaven al coll. Jo tinc el convenciment que s’hauria de fer un congrés de l’independentisme. Aquest hauria de tenir una sèrie de característiques: s’ha de fer al marge de l’oficialitat processista de tots aquests anys. És condició sine qua non. Quan parlo, com abans, d’un nou estil polític parlo també d’un nou llenguatge. El que podem fer és un nou cos teòric per l’independentisme.

 

Aquesta entrevista és un petit tast de la propera presentació del manifest “Tots som Espot!”, en suport al president de Catalunya Acció, que el dilluns vinent celebrarà VIBRANT a la Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz a les 18:30.

Lloc: Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz (Carrer del Joncar, 35, 08005 Barcelona)
Dia: dilluns 4 de desembre del 2017
Hora: De 18:30 fins a 20:30h

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
Compartició en whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

Clarors d’alba – Daniel Cardona i Civit

La rella ha remogut la terra erma i els sembradors llancen la llavor redemptora. Lentament es va fent el camí. I ara un, ara l’altre, van sumant-se els patriotes a l’exèrcit alliberador. La paraula ja s’ha dit: acció, no precipitació. Fermesa i esperança, que tota cosa és difícil en començar-la.

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)