Els nostres col·laboradors

Adrià Julià

Adrià Julià

Enginyer aeronàutic. Recerca i divulgació del llegat històric i cultural català a mitjançant projectes a xarxes. Col·laborador a 8TV, RepúblicaTV, entre d'altres. Navegant per vocació.

Adrià Layola i Pallerols

Adrià Layola i Pallerols

Estudiant d'Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra. Interessat en l'estudi del catalanisme i la cultura catalana a través de les Humanitats.

Agustí Barrera i Puigví

Agustí Barrera i Puigví

Perit Químic. Llicenciat en Història Moderna per la Universitat de Barcelona (UB). Ha estudiat el període de la Generalitat Republicana (1931-1936), la Guerra del 1936, el primer franquisme (1939-1952) i la història de l'independentisme. És membre del Grup d'Historiadors Jaume Compte.

Begonya Pérez López

Begonya Pérez López

Graduada en Humanitats. Gestora financera, humanista, divulgadora cultural, de tradicions i d'història. Compromesa amb la recerca i el rigor dels continguts per la correcta recuperació de la nostra història i folklore.

Carles Abàsolo

Carles Abàsolo

Etnòleg, folklorista, historiador, mestre de Danses Tradicionals Catalanes, nascut a Barcelona el 1940. Ha dedicat la seva vida a recuperar les danses i els vestits tradicionals de Catalunya.

Carles Solà

Carles Solà

Humanitats: Art, Literatura i Cultura Contemporànies. Ha realitzat traduccions de diverses temàtiques. Apassionat de les humanitats, especialment, la història, l'art i la filosofia.

Eduard Mira i González

Eduard Mira i González

Sociòleg, escriptor, doctor en Geografia i Història i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Ha estat professor a la Universitat d’Alacant, de Cambrige, Londres i al Col·legi d’Europa a Bruges. Ha dirigit els instituts Cervantes de Nàpols i de Brussel·les i ha sigut membre del Col·legi d’Experts en Patrimoni Cultural del Consell d’Europa.

Laia Quintana

Laia Quintana

Estudiant de Ciències Polítiques i de l'Administració a la Univeristat de Girona i Dret a la UNED.
Interessada en la cultura nacional i local de Catalunya.

Fèlix Rabassa i Martí

Fèlix Rabassa i Martí

Llicenciat en Història per la Universitat de Girona. És membre de l’associació blanenca Acció Cultural es Viver, de foment de la recuperació de les tradicions locals i la identitat nacional catalana. Ha estudiat l’associacionisme agrari en l’àmbit local i col•labora en la revista Celobert.

Fèlix Villagrasa

Fèlix Villagrasa

Doctor en Història Contemporània. Investigador i periodista. Divulgador i escriptor amb diferents publicacions: Breu història del catalanisme, Estipulació i llibertat. Rumant sobre el comú i el singular, Mancomunitat i ciència. La modernització de la cultura catalana,…

Fermí Rubiralta i Casas

Fermí Rubiralta i Casas

Llicenciat en Història contemporània a la Universitat de Barcelona el 1985 i es doctorà en Ciències Polítiques en la Universitat del País Basc, on resideix. Referent en l’estudi de l’evolució del catalanisme i el separatisme català i és un expert en la figura de Daniel Cardona i Civit.

Fòrum Germanies

Fòrum Germanies

Fruit de les sinergies amb altres entitats i associacions catalanistes, a Vibrant ens plau publicar els articles de temàtica cultural i identitària que ens ofereixen per compartir.

Francesc Riart

Francesc Riart

Dibuixant, documentalista d'arqueologia i història, especialista en temes civils, militars, religiosos i arquitectònics, expert en vestuari històric i militar.

Frederic Porta

Frederic Porta

Periodista multidisciplinari, assessor i consultor en comunicació, escriptor, columnista esportiu i divulgador d’història esportiva i del Barça. Barça inèdit,...

Francesc Xavier Hernàndez Cardona

Francesc Xavier Hernàndez Cardona

Especialista en recerca històrica, llicenciat en Filosofia i Lletres, Secció d'Història Moderna i Contemporània, catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials a la Universitat de Barcelona.

Griselda Lozano

Griselda Lozano

Investigadora, filantropa i humanista, és presidenta de la Fundació Ager i Honorary Degree ESERP. Escriptora especialitzada en història política i religiosa medieval d'Occitània. Durant els últims anys ha dut a terme la tasca de recerca i recuperació dels documents històrics del Val d'Aran a l'Arxiu de la Corona d'Aragó.

Joan Anton Crespí i Aguiló

Joan Anton Crespí i Aguiló

Escriptor i divulgador sobre temes de consciència relacionats amb la Física Quàntica. Estudis de Pèrit Industrial i de Psicologia en C.I.P. Dibuixant tècnic i poeta. Autor de: "Cuestionar o interpretar a Dios en Mente" 2010; "L'encobeidor" 2005; i altres.

Jesús Lloria

Jesús Lloria

Editor de Historiavibrant.cat. Recerca i divulgació. Projecte per a recuperar i divulgar la cultura, l’art i la història més prestigiosa de Catalunya, apropant el seu coneixement a l'abast de tothom.

Jordi Peñarroja

Jordi Peñarroja

Professional del món de la comunicació, escriptor, soci del Cercle Català d’Història (cch.cat) i de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (escriptors.cat). Col·labora amb el Memorial 1714.

Josep Mas i Martí

Josep Mas i Martí

Investigador especialista en la història del País Valencià, autor i coautor de diferents articles i publicacions referides a la història local de Xaló i Llíber (Marina Alta), d'on és natural; de la història del segle XVII al País Valencià i especialment de l'expulsió dels moriscs i el repoblament balear d'algunes comarques de l'antic regne de València.

Míriam Garcia

Míriam Garcia

Escriptora. Gestora i coordinació cultural. Membre fundador Olesa Ateneu. Col·laboradora en medis de comunicació Ràdio i premsa.

Oriol Escuté i Zamora

Oriol Escuté i Zamora

Arxiver i gestor de documents titulat per l'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents de Catalunya. Llicenciat en Història, especialitzat en Història Moderna i Contemporània per la l'UAB. Documentalista, gestor cultural i actualment a l'Arxiu Municipal de Barcelona. Col·laborador del projecte de divulgació històrica FemHistòria.

Pau Àngel Esteve

Pau Àngel Esteve

Actor i trobador del País Valencià

Quim Vendrell Moreno

Quim Vendrell Moreno

Estudiós de Filosofia, Humanitats, Arts i Oficis i Història de la Maçoneria. Actualment, coordinador del Servei de Publicacions del Port de Tarragona. És autor de diferents publicacions de contingut històric sobre maçoneria, i, com a fotògraf, ha exposat en diferents espais i ha publicat diversos llibres.

Rodrigo Alves

Rodrigo Alves

Creador brasiler de l'Aqui Catalunha, el primer mitjà digital en llengua portuguesa integralment dedicat a l'actualitat de Catalunya. Treballa per la promoció cultural i lingüística de Catalunya al Brasil. Professor d'idiomes i traductor. Amant de la comunicació i de l'avantguardisme.

Robert Surroca

Robert Surroca

Dins del FNC històric, ocupà càrrecs al Consell Nacional, activista, escriptor i divulgador autor de diferents publicacions per a recuperar la memòria històrica i d'aquells que lluitaren durant els pitjors anys de la repressió com "La Catalunya resistent", "En record i homenatge", etc.

Sebastià Sardiné

Sebastià Sardiné

Advocat, especialista en Comerç i Legislació Internacionals, consultor empresarial, humanista i investigador històric, divulgador expert de Ramon F. Vilana-Perles.