El primer manual eròtic d’Europa es va escriure en català al segle XV

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en email
Compartició en whatsapp

Aquest Kamasutra català es diu Speculum al foder (Manual del fotre), d’autor desconegut, probablement per por de no ser entès per la totpoderosa Església catòlica, és precursor a tot l’occident en el seu gènere i únic en parar atenció al plaer de les dames i a l’ús de certes eines com el godomassí, predecessor de l’actual consolador.
Només se’n conserven dues còpies manuscrites, una d’elles al Museu Nacional de Madrid.

 

El català, un idioma de reconegut prestigi internacional, fins i tot per al sexe

A Speculum al foder, a part d’un inquietant interès en la higiene, s’hi pot trobar un catàleg complet de postures sexuals, consells per a seduir les dones, certs aliments què poden millorar les relacions, recomanació com, quan, i la freqüència que s’han de practicar les arts amatòries, i, per si això no fos prou, receptes i remeis casolans per a donar més vigor el membre masculí. Per a la preparació d’afrodisíacs i ungüents que facin “arreçar e forcen lo membre” (endreçar la verga), es detalla la recepta de la llet merengada, i prescriu ingredients pels crestiris (les lavatives), com llet de vaca, cigrons, canyella, llavors d’espàrrec i de naps o gingebre.

L’autor, convençut de què amb tot això no n’hi ha prou, reclama l’home que, abans de practicar el coit amb les dones, «cové que sàpia llurs maneres e llurs costumes, e que les maneig e seguesca per ço que entena ella e açò que més la vença a la voluntat», conegui els gustos i les diferents tipologies de les dones:

«De la noblesa de les fembres e la bellesa, és que haja en la fembra cuatre coses molt negres, és a saber: los cabells, e les celles, e les pestanyes, e lo negre dels ulls. E quatre coses molt vermelles, és a saber: la color, e la llengua, e les ginyives, e los llambrots. E quatre coses molt blanques, és a saber: lo color, e les dents, e el blanc dels ulls, e les cuixes. E quatre molt estretes, és a saber: los forats del nas e les orelles, e la boca, e les tetes, e los peus. E quatre molt primes, és a saber: les celles, e les narils, e los llambrots, e les costelles. E quatre molt grans, és a saber: lo front, e los ulls, e los pits, e les anques. E quatre molt rodones, és a saber: lo cap, e el coll, e los braços, e les pernes. E quatre molt odorants, és a saber: la boca, les narils, les aixelles, e el cony.»

Vosaltres mateixos…

 

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
Compartició en whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

L’Humanisme va ser una estructura d’Estat a Catalunya

Al segle XIV, l’Humanisme penetra a la Corona catalanoaragonesa poc temps després del seu sorgiment a Itàlia i un segle abans que a qualsevol altra nació europea. Pere III el cerimoniós, va transformar la Cancelleria Reial en un òrgan de govern molt potent que, a part de ser molt eficaç

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)