Editorial de VIBRANT: Han passat ja 18 mesos

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

El passat dimecres el comptador del nostre web arribà a 0. S’havia complert, dies enrere, el termini de 18 mesos d’ençà que el President de Catalunya, el M. H. Sr. Carles Puigdemont i Casamajó, fou investit pel Parlament. Recordem, ben nítidament, el dia 10 de gener del 2016. Finien, en aquell jorn, unes setmanes d’angoixa i estira-i-arronsa entre els partits catalans. D’aleshores ençà, s’han succeït nombroses amenaces, atacs i inhabilitacions. L’Estat ha posat llenya al foc i ha intentat reprimir, jurídicament i verbalment, les legítimes aspiracions i anhels d’un poble. A VIBRANT hem seguit els fets de ben a prop, mentre continuàvem treballant sense descans per oferir als nostres lectors articles i actes per recuperar la consciència nacional.

 

Els projectes en els que ens trobem immersos, dels quals només en podem desvelar una petita part, es relacionen amb aquest desig de recuperar el que som com a poble. Darrerament, vam publicar la primera entrega d’un ambiciós projecte: posar al dia la imatgeria catalana i corregir-la, tot pulint-la d’incongruències, errors i anacronismes. Els defensors de la Barcelona del 1714 no anaven amb barretina i camisa de pagès, ni tampoc vestits de civil!

 

Però això no és tot. Ens estem endinsant en els racons més oblidats i ignorats del fatídic Compromís de Casp de 1412, per treure’n l’entrellat, per capir els fets que tingueren lloc en tan sols uns mesos i marcaren el destí de la nació catalana. Divulgar la importància d’aquest esdeveniment és quelcom de vital importància. Existeixen, àdhuc, més projectes de caire divers en els quals ens trobem treballant. El dia 6 de juliol, per exemple, homenatgem el patriota Heribert Barrera i Costa en el centenari del seu naixement.

Cal explicar als ciutadans del nostre país les nobles gestes d’aquells patriotes que, en vides entregades a l’ideal, feren possible que, aquest 2017, tinguem a tocar el retorn de la llibertat; que no haguem perdut la batalla malgrat tot. Cal que divulguem els fets dels nostres herois mítics, però també les vivències i anècdotes d’esportistes, músics o artistes que han aportat el seu gra de sorra a la construcció nacional de Catalunya. Cada detall, cada fet que pugui ajudar a fer reviure l’orgull del sentiment de catalanitat, ha de ser investigat i divulgat.

Com cada any, la nit del 10 de setembre organitzarem la Marxa de Torxes

 

L’estiu es presenta intens aquest 2017. Amb prou feines resten, avui, tres mesos i mig pel referèndum en el que es preguntarà als catalans el destí que volen per la terra. Esperem un estiu ple d’esforços, declaracions i il·lusions. Ja al setembre, recordarem als nostres màrtirs a la nostra diada nacional, com és habitual, entre torxes i banderes. Esperarem al llarg de tot el mes, amb delit, que s’atansi la gloriosa jornada triada per decidir el nostre futur i carregar-nos d’encara més legitimitat davant la comunitat internacional. Fins el dia 1 d’octubre, fem confiança als nostres polítics i els deixem seguir al capdavant del moviment. Els vigilarem de ben a prop, a cada passa i a cada paraula, deixant-los fer sempre que compleixin les seves obligacions i el mandat que els ha atorgat el poble.

 

VIBRANT

 

 

Imatge destacada: ara.cat

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

El Llobregat, un riu de sang

El comte de Barcelona, Ramon Berenguer III, ha conquerit l’illa de Mallorca per als comtats catalans. Ha estat una batalla cruenta, els cadàvers de sarraïns i catalans reposen sobre la freda pedra de la ciutat de Palma. Un bany de sang. Milers de soldats han pugnat per fer-se amb la

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)