Dies decisius pel futur d’una nació

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en email
Compartició en whatsapp

Els moments que viu el Principat de Catalunya són els més importants de les darreres dècades. Lluny queden, per molts, els gloriosos dies de les proclamacions dels presidents  Francesc Macià i Lluís Companys i llurs conegudes conseqüències. Foren anys intensos, en els quals els catalans saberen, com diria l’avi Macià, fer-se dignes de Catalunya. L’any 1931, República Catalana i, el 1934, Estat Català de la República Federal. Val a dir que, malgrat el pas dels anys, tot i haver perdut una altra guerra, tot i haver estat devastats i reduïts en la derrota, tornem a provar-ho. Hi tornem. Puigdemont entra en la història emulant, la tenacitat i voluntat dels presidents més rellevants de la història contemporània de la nació catalana.

El poble, en moments com els que vivim i visqueren els dos altres presidents llegendaris, ha de ser al costat de les institucions. Perquè sense nosaltres no hi ha República; tinguem-ho ben clar. Hem de situar-nos a les ordres del President i de la Generalitat de Catalunya, encoratjant, escoltant i recolzant els nostres representants quan calgui. Que sentin que, en la seva escomesa, tenen a centenars de milers de catalans disposats a tot pel país. Volem veure els primers rajos de sol, de nou, com els veiérem fa dècades. En aquesta ocasió, emperò, volem que l’albada desemboqui, per fi, en un gloriós dia que fineixi els tres segles de foscor. Adés, llum per sempre.

Un cop més, comprovem amb tristor com subsisteix al nostre parlament una clara divisió entre dos tipus de diputats, els que s’estimen i respecten als ciutadans de Catalunya en enfront d’un altre que no sent cap estima i respecte cap al nostre poble. El primer grup de diputats esgota totes les possibilitats del debat i tecnicismes polítics per defensar el dret de decisió de la totalitat de ciutadans de Catalunya, tanmateix l’altre grup s’alinea en negar la possibilitat dels catalans a escollir quin és el model administratiu del seu futur.

El diputat Coscubiela, en nom del grup Catalunya Sí que es pot, ens diu que No, que a Catalunya No es pot. En el que respecta a defensar els drets de la nació catalana, d’escoltar la seva revolta multitudinària, ja no són, casualment, tan revolucionaris, exigeixen lleialtat infinita a l’Estat espanyol, el mateix que ens oprimeix.

Els diputats del PP, de Ciutadans i del PSC mengen a part, aquests hereus directes del franquisme i de l’estat central més carpetovetònic, aquests restaran fins a les últimes conseqüències al servei de les clavegueres de l’estat, dels ministres que es carreguen la nostra sanitat pública, dels que fan servir els tribunals i les lleis a mida en contra del nostre poble i dels que manipulen els titulars dels seus diaris. No els importa el benestar, ni social, ni cultural dels catalans, vers al contrari, compleixen una nítida missió en contra de la nostra supervivència com a poble.

A VIBRANT volem donar tot el nostre suport i confiança els nostres diputats, als catalanistes de veritat, independentment de la seva orientació política, que pertanyen al grup que sí que s’estimen a tots els ciutadans de Catalunya i lluiten al nostre costat, al costat del poble resistent que amb serenor mira amb il·lusió un futur millor. El nostre reconeixement pels diputats dels grups de Junts pel SI, CUP i els rebels de Catalunya sí que es pot. També farem pinya amb els nostres alcaldes, aquells que de veritat s’estimen al seu poble per sobre dels seus càrrecs.

La història ens convida, i no deixarem passar l’ocasió, tots som protagonistes i formem part d’un poble meravellós que creu en les seves llibertats i en les seves Corts mil·lenàries. El nostre Molt Honorable President, Carles Puigdemont, ens tindrà al seu costat. Donec Perficiam.

VIUREM LLIURES!

 

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
Compartició en whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

Nosaltres Sols!

La Pasqua del 1916 uns centenars de separatistes irlandesos s’havien revoltat contra el domini britànic. Bo i sabent que la seva temptativa era ja d’antuvi condemnada al fracàs, els nacionalistes havien combatut les forces de l’ocupant als carrers de Dublín. La República havia estat proclamada i esclafada ràpidament en un

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)