Desvelem les mentides sobre Sixena

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en email
Compartició en whatsapp

La darrera notícia al escriure aquest article és que el Conseller Santi Vila es disposa a entregar una quantitat de les obres de Sixena.
De ben segur, hi ha més d’un procés judicial obert, i cada un segueix camins diferents.
Però al final tots s’ajunten. I ja és hora que ens espolsem la mandra i ens posem a treballar si no volem patir cap greuge més. Anem a pams. Qui reclama les obres?…

Coneguem alguns dels protagonistes:

L’alcalde de Villanueva de Sijena, que acusa revolucionaris catalans de cremar el Monestir, i als tècnics de la Generalitat de robar les pintures. Bé, com veureu més endavant, no solament van ser els mateixos MEMBRES DEL COMITÈ REVOLUCIONARI DE SIXENA qui van cremar-lo, després de clavar-li nou trets al capellà, sinó que a sobre, el seu propi pare va ajudar a recuperar les pintures.

“Durante la declaración de Ildefonso Salillas, alcalde de Villanueva de Sijena, que acababa de asegurar que “vinieron unos de Barcelona a incendiar el monasterio y, después, unos funcionarios catalanes se las llevaron” y que la operación se había realizado de espaldas a los sijenenses, el letrado tuvo que ver cómo en una de las fotografías de época aparece su padre ayudando a arrancar las pinturas junto a uno de los técnicos catalanes”

El País, (veure la noticia)

11

 

En una entrevista a Josep Playà Marset, La Vanguardia 7 de febrer de 2016, l’Alcalde, Ildefonso Salillas afegeix que va ser “pressionat pels poders franquistes” per justificar la col·laboració del seu pare. Curiós, ja que la fotografia mostra com el seu pare ajuda a preservar les pintures i no sembla molt pressionat. Era el 1960. I encara sort que ho va fer, ja que gràcies la desídia que mostrà Patrimoni a l’Aragó, el Monestir s’enfonsà el 1990.
Si no s’hagués dut a terme l’extracció, trasllat a Barcelona i restauració ara no existirien.

Contingut restringit

Fes-te soci per accedir a aquest contingut!

Jordi Matilló

Escriptor

 

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
Compartició en whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)