Debat Obert: L’Estructura de Seguretat i Defensa de l’Estat Català

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en email
Compartició en whatsapp

Els ponents que iniciaran el debat són especialistes en la matèria amb opinions molt diverses que aportaran dades i raonaments sobre el model de defensa que millor s’adapta a les necessitats del nostre país: el context en què ens trobem, les amenaces a la seguretat internacional, les implicacions d’un exèrcit i les formes que aquest pot prendre, els conflictes presents al segle XXI i les situacions de conflicte modern, tals com guerra psicològica, mediàtica, ideològica, biològica, religiosa o informàtica, entre d’altres. També parlarem de la cooperació amb els serveis d’intel·ligència, logística o intendència i de la capacitat de donar resposta a les exigències internacionals en el moment que Catalunya passi a formar part de la comunitat internacional.

Finalitzades les seves exposicions, s’iniciarà un extens torn obert de paraula convidant als assistents al debat, la reflexió i l’argumentació per tal de poder extreure’n conclusions que serviran de referent en el model de defensa que adoptarà Catalunya en els propers anys.

Comptarem amb la presència d’Eduard Vinyamata, Doctor en Ciències Socials i conflictòleg, format a França, Estats Units i Japó, autor d’una dotzena de llibres sobre conflictologia i director del Campus per la Pau i la Solidaritat de la UOC; en Marc Comes, coordinador de la sectorial Intel·ligència per la Independència de l’Assemblea Nacional Catalana; l’historiador Francesc Xavier Hernàndez Cardona, catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials a la Universitat de Barcelona, expert en història militar i especialment d’història militar catalana; en Joan Carles Viñoles, investigador expert en temàtica militar i de defensa i l’Antoni Soler, director de Fundació per la Pau, fundació que promou accions destinades a la investigació i la sensibilització sobre la prevenció i la resolució de conflictes per mitjans pacífics.

Comptarem també amb el jurista arenyenc Sebastià Sardiné, que és advocat, empresari i investigador històric. Ell és, precisament, un dels autors de la Proposta de Constitució de Constituïm, grup del qual també en forma part Eduard Vinyamata. Serà en Sebastià Sardiné la persona encarregada de moderar el debat.

La conferència tindrà lloc el divendres 25 de novembre del 2016 a les 18:30 de la tarda al Centre Cívic Can Felipa del barri del Poblenou de Barcelona. El centre cívic es troba al C/Pallars, 277, 08005. La presentació al públic es pot allargar fins les 20:00 o 20:30 del vespre.

Als interessats, us demanem que confirmeu l’assistència a través d’aquesta mateixa adreça de correu electrònic (conferencies@historiavibrant.cat), tot i que en cap cas és un requisit per poder-hi assistir.

Tots els esdeveniments esmentats i d’altres que puguin ser d’interès seran degudament anunciats pels canals de comunicació de VIBRANT i se’n farà difusió a través d’anuncis i comunicats al web i per correu electrònic amb tots els que hi estiguin interessats.

15032060_904735456293666_5666324329268649723_n

_dsc2603

_dsc2608

 

 

 

 

 

 

 

 

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
Compartició en whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

El Sometent, milícia de defensa del poble català

Sonen les campanes a l’església del poble. El soroll retrona entre els carrers i sobre les teulades, ressonant entre les muntanyes. Ja han cridat a Sometent. Les valls boscoses en són testimoni: l’enemic ha entrat al Principat de Catalunya. El Comte de Barcelona convoca al poble. Els homes, joves i

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)