Conferència: Josep Tarradellas, continuïtat i futur

El  23 d’octubre de 1977 retornà de l’exili el president Josep Tarradellas, va ser rebut per una gran multitud tal i com ho demostren els diferents documents gràfics, tothom té molt present el seu emotiu “Ja sóc aquí”, però en canvi, avui la gent en sap molt poc de quina va ser realment la dimensió d’aquest personatge històric i la seva personalitat. Interessos creats han desdibuixat el seu llegat i la seva figura aixeca força controvèrsia.

Enguany, es commemoren els 40 anys del seu retorn i VIBRANT ha organitzat aquest acte de gran format que no deixarà indiferent a ningú. Comptem amb Montserrat Catalan, que va ser la secretària del president Tarradellas des del seu retorn, l’any 1977 fins la seva mort, i coordinadora dels tres actes institucionals que es realitzaran per commemorar la figura del President, concloent la seva etapa com a directora de l’Arxiu Tarradellas ubicat al monestir de Poblet.

Catalan es una gran coneixedora de la trajectòria personal i política del president Tarradellas i aportarà informació de gran valor que ajudarà a comprendre millor la figura d’aquest personatge, transcendental en la recuperació de les institucions democràtiques de Catalunya a la caiguda definitiva de la dictadura. La acompanyaran l’historiador Carles Santacana i com a moderador en Jordi Miravet, president del Memorial 1714 i col·laborador de VIBRANT.

No és un fet habitual la realització d’actes institucionals per part del Govern de la Generalitat per a commemorar els 40 anys d’un aniversari. La situació política que viu el país actualment, però, ha remarcat la importància de commemorar un fet clau en la nostra història com el retorn del Govern de Catalunya. La nostra associació durà a terme, a través de Montserrat Catalan, l’únic acte no institucional que es realitzarà en record de la figura de Tarradellas, presentant-lo com realment es mereix ser recordat. Ateneu Barcelonès, Sala Oriol Buhigues, C/ Canuda, 6 de Barcelona. 19:00h

 

 

 

 

 

 

Podeu veure totes les fotos, com sempre, a la GALERIA

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail