«Cal prioritzar Catalunya abans que la ideologia política»

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en email
Compartició en whatsapp

ENTREVISTA A: Roger Gascó Casals. President de l’associació Nosaltres Sols!, estudiant nascut a Barcelona l’any 2000. Jove compromès, de gran sensibilitat democràtica i ple de projectes en benefici de Catalunya i per la recuperació de les llibertats perdudes. Nosaltres Sols! és una organització de joves independentistes, nacionalista i amb transversalitat ideològica nascuda de l’esperit de lluita i valentia manifestat a les protestes contra la sentència condemnatòria als polítics independentistes catalans l’octubre del 2019. Considera l’autodefensa i la resistència, en totes les seves formes, com a imprescindibles davant d’una situació de repressió sistemàtica per part de l’Estat espanyol, que d’ençà del s. XVIII ocupa militarment els Països Catalans.

 

«Des de petit he estat independentista català igual que la família. Em passava el dia preguntant el perquè de tot i gràcies a qüestionar-m’ho tot, he construït en mi mateix, el que crec que és el més important en una persona, la seva ideologia i creences»

  

Sense compromís no hi ha progrés

No sóc un gran historiador, polític ni sociòleg, però sóc un enamorat de Catalunya i de la seva causa. Això comporta al meu compromís, i a la meva gran addicció al treball, pel país entregant-me sense límit ni por a les conseqüències individuals.

Que et mou a implicar-te en aquesta causa?

Un dels motius, el qual em mou més, és el sentiment de deute amb els nostres avantpassats o ciutadans que van lluitar, morir i sacrificar tant per aquest tros de terra tan petit i la nostra cultura tan gran.

Informant-me ara sobre Daniel Cardona, trobo certes similituds com el compromís i l’amor pel país, capacitat d’acció i entrega, i la nul·la necessitat de reconeixement i interès personal.

Daniel Cardona i Civit és el gran referent de la lluita independentista fins a les últimes conseqüències, paradigma del nacionalisme intransigent, els progressos socials van íntimament lligats als progressos nacionals, car la nació comença en l’individu

Sempre he sigut independentista, però no sempre nacionalista, no he nascut amb aquest compromís. Tot això ho he anat desenvolupant amb el pas del temps i de les vivències.

La nostra associació Vibrant prengué el nom amb què en Cardona signava molts dels seus escrits. Nosaltres Sols! fou l’organització que creà el 1931. Com va sorgir l’actual Nosaltres Sols!?

La idea de l’actual Nosaltres Sols! va sorgir el setembre de 2019 en un Viena al costat de plaça Urquinaona. Érem uns joves amb una idea secreta, per por a les autoritats espanyoles, veient el que va passar l’1 O, però no podíem acceptar que aquella havia sigut l’última actuació important nacionalista, havíem de conscienciar, agrupar i actuar. La idea principal era crear i organitzar un grup de joves per manifestar-nos de forma organitzada amb un grup que prioritzes la lluita abans que la ideologia política, per això actualment som una associació amb transversalitat ideològica.

El 14 d’octubre de 2019 va sortir la sentència condemnatòria del Tribunal Supremo contra els polítics i representants civils catalans, considerada del tot desproporcionada i revengista. Enlloc del món, les condemnes i la persecució judicial són la solució a un conflicte polític, i provocà un esclat de protestes generalitzades arreu del país…

 Al carrer va passar el que tots coneixem com a setmana postsentència…

Tu també vas patir les conseqüències de la repressió policial contra els manifestants

Una setmana després que la policia m’identifiqués en una manifestació, van venir a buscar-me, vaig haver de buscar-me un advocat i em vaig entregar voluntàriament per tal de no empitjorar la inevitable situació. De la bruta i freda garjola de les Corts a la bruta i més temorosa garjola de la ciutat de la justícia i després a la vista del jutge. Un cop vaig sortir d’allà, no vaig sortir igual del que havia entrat. També em vaig adonar que si no ets un dels presos polítics, encara que vagis a presó o no, estàs sol i no reps suport de ningú.

Així ens va!…

Només la pandèmia de la covid-19 ha apaivagat la intensitat de les protestes, en canvi sembla que la repressió continua implacable contra els independentistes

Passats uns mesos, i un confinament etern en mig d’una pandèmia, vaig passar l’estiu amb mon pare un home nacionalista amant de la història. I després de molta reflexió, vaig pensar que no podia deixar que l’opressor i l’agressor silenciés el moviment per l’alliberament del nostre país i la nostra gent així…

 

I sant tornem-hi, que no ha estat res!… La força del jovent ens mostra l’estat de salut d’un poble

En arribar a casa, com era d’esperar, desaconselladament per tots els meus éssers estimats, vaig tornar a entrar dins de l’equip directiu de Nosaltres Sols!, com a tresorer i militant. Nosaltres Sols!, havia fet ja la seva primera assemblea i tenia els seus primers militants. S’havia transformat en una associació amb un genial manifest ideològic i, tanmateix, semiorganitzada, malauradament estava morta. Jo allà era un jove amb idees nacionalistes ambicioses amb un equip directiu passiu que només feia que tombar-me les meves propostes. He de reconèixer que alguna sí que era una mica boja.

Moltes associacions i grups han passat pels seus propis processos de reflexió i renaixement. Com arribes a la presidència?

Després de tan mala coexistència entre l’equip directiu, el que era en el moment president, em va comunicar la seva intenció de dimitir, ja que tenia altres projectes, i és aquí quan vaig veure l’oportunitat per influir dins de l’associació per tal de construir el que Catalunya demanava des de fa tants anys, ciutadans nacionalistes compromesos i lluitadors. Gràcies a la meva bona relació amb la militància, les meves idees i propostes van guanyar les eleccions junt amb els companys que ens donàvem suport.

Com et planteges aquest repte?

Intento actuar amb el gran principi de la lògica i la premeditació dels problemes per trobar la solució òptima i justa per tal d’aconseguir l’objectiu de la forma més segura i així porto l’associació. I ara toca treballar! Estem aconseguint fer créixer l’associació i transformant la militància en nacionalistes, conscienciats i amb ganes de treballar per una Catalunya lliure!

Qui diu que el jove català no està compromès amb el país?

Estic molt orgullós dels meus germans militants, primer per la relació d’amistat que s’està creant i com estan prioritzant la lluita del país abans que la ideologia política respectant a tothom quan es fa un debat entre amics/militants a les sortides.

Què representa avui Nosaltres Sols!?

Nosaltres Sols! és una organització nacionalista catalana amb transversalitat ideològica que té com a objectiu la protecció i foment de la nostra cultura i l’alliberament del nostre país.

Bàsicament som aquesta generació que va lluitar i entregar tant a Urquinaona, però és hora d’actuar i treballar de forma madura, efectiva i òptima per tal d’aconseguir els objectius de l’associació. Nosaltres pensem que el poble ens portarà la independència i per tal d’aconseguir-ho, hem d’estar units més que mai. Nosaltres Sols! espera recollir a tots els catalans i treballar en les màximes branques de la lluita independentista. A diferència d’altres associacions i partits, nosaltres estem disposats i oberts a cooperar i treballar conjuntament si es tracta pel bé del país, ja que estem cansats de tants anys de promeses polítiques i intents d’independència fallits els quals és el nostre poble el que pateix les represàlies.

En definitiva, som el jovent nacionalista d’Urquinaona decidit a entregar-ho tot per Catalunya.

Nosaltressols.cat és la vostra web, us felicitem per aquesta pàgina tan reeixida. Que hi trobarà el jovent ?…

Trobarà un resum de l’associació juvenil més centrada en Catalunya i la nació, allà podrà trobar informació essencial per coneixe’ns i moltes de les activitats o camps de treball els quals actuem. És hora de sumar forces i que cada militant sumi i construeixi aquesta associació per reconstruir el País.

La vostra empenta és imprescindible.

VIBRANT agraeix a Roger Gascó Casals l’amabilitat de compartir amb nosaltres la seva experiència i els interessants projectes de NOSALTRES SOLS!.

 

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
Compartició en whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

La primera Olimpíada de Barcelona va ser el 1936

Tothom té molt present els Jocs Olímpics de Barcelona’ 92, tanmateix, cal recordar que aquesta no va ser la primera Olimpíada organitzada a Barcelona. La ciutat ja havia estat en condicions de disputar la seva candidatura per acollir els Jocs de 1924 i els de 1936. Fóra bo, commemorar també

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)