Ara és hora d’estar alerta

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en email
Compartició en whatsapp

S’apropa la tempesta covada pel temps i l’opressor. Ser català és una elecció. A ningú mai no li ha estat imposat el sentiment de catalanitat, ans tot el contrari: ens l’han volgut arrabassar. La setmana vinent jutgen al que ha estat el nostre President durant sis anys. Tant se val si no en compartim les idees polítiques, tant se val sinó és sant de la nostra devoció. Ens jutgen al màxim representant de la nostra terra, escollit per tantíssims catalans. El darrer en rebre un atac similar fou Lluís Companys. No ho oblideu pas. Catalunya màrtir. No oblideu les gairebé quatre dècades d’exili, de Generalitat abolida. No oblideu els més de dos-cents anys sense institucions pròpies. Catalunya amb cadenes per segar. Ser part d’aquesta nació és un suplici que dura ja tres segles. Una humiliació diària.

Els partits polítics, aquells amb voluntat d’alliberar-nos, s’entretenen amb minúcies. Es barallen per unes engrunes autonòmiques que poc podran saciar la fam del poble. L’espectacle és lamentable. Una trifulga, un enfrontament per les molles que ens deixa l’ocupant. En lloc de fer via. En lloc de tirar pel dret. Per sort, ja tenim els pressupostos aprovats. Són ja les darreres fites del procés. Via fora, catalans. Malgrat totes les penúries, ho tenim prest, tot preparat. Bé, endavant. Un baló d’oxigen per als qui pateixen pel país i noten ja la fatiga d’aquest procés, que a molts se’ns està fent etern.

Mentrestant, des del nou món arriben avisos, vents estranys i veus de canvi. La nació més poderosa del món ha escollit un nou president. A Catalunya veiem aquests corrents d’idees de la distància estant, però bo i sabent que aquestes ones arribaran aviat a les nostres costes. Molts dels problemes dels Estats Units d’Amèrica són compartits pels catalans. Ens separa un oceà, però similars punts trobem a banda i banda de les aigües. Al nostre país s’evidencia una fractura socioeconòmica i una de nacional. Ho vam veure en el debat i en les qüestions que li exposaren a la televisió catalana al President Puigdemont. Estiguem atents, car s’albiren canvis.

Portada de Nosaltres Sols! del desembre de 1932

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
Compartició en whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

Daniel Cardona i Civit, heroi oblidat de Catalunya

Ara que s’atansa el moment clau, l’oportunitat de tota una vida, l’alliberament de Catalunya, convé especialment fer un cop d’ull al passat per mirar amb il·lusió cap al futur pel qual tanta gent dels que van lluitar per aconseguir-lo no podran arribar a viure’l mai. Quan pensem en els herois dels darrers cent

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)