Ara és hora d’estar alerta

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

S’apropa la tempesta covada pel temps i l’opressor. Ser català és una elecció. A ningú mai no li ha estat imposat el sentiment de catalanitat, ans tot el contrari: ens l’han volgut arrabassar. La setmana vinent jutgen al que ha estat el nostre President durant sis anys. Tan se val si no en compartim les idees polítiques, tan se val si no es sant de la nostra devoció. Ens jutgen al màxim representant de la nostra terra, escollit per tantíssims catalans. El darrer en rebre un atac similar fou Lluís Companys. No ho oblideu pas. Catalunya màrtir. No oblideu les gairebé quatre dècades d’exili, de Generalitat abolida. No oblideu els més de dos-cents anys sense institucions pròpies. Catalunya amb cadenes per segar. Ser part d’aquesta nació és un suplici que dura ja tres segles. Una humiliació diària.

 

Els partits polítics, aquells amb voluntat d’alliberar-nos, s’entretenen amb minúcies. Es barallen per unes engrunes autonòmiques que poc podran saciar la fam del poble. L’espectacle és lamentable. Una trifulga, un enfrontament per les molles que ens deixa l’ocupant. En lloc de fer via. En lloc de tirar pel dret. Per sort, ja tenim els pressupostos aprovats. Són ja les darreres fites del procés. Via fora, catalans. Malgrat totes les penúries, ho tenim prest, tot preparat. Bé, endavant. Un baló d’oxigen per als qui pateixen pel país i noten ja la fatiga d’aquest procés, que a molts se’ns està fent etern.

 

Mentrestant, des del nou món arriben avisos, vents estranys i veus de canvi. La nació més poderosa del món ha escollit un nou president. A Catalunya veiem aquests corrents d’idees de la distància estant, però bo i sabent que aquestes ones arribaran aviat a les nostres costes. Molts dels problemes dels Estats Units d’Amèrica són compartits pels catalans. Ens separa un oceà, però similars punts trobem a banda i banda de les aigües. Al nostre país s’evidencia una fractura socioeconòmica i una de nacional. Ho vam veure en el debat i en les qüestions que li exposaren a la televisió catalana al President Puigdemont. Estiguem atents, car s’albiren canvis.

La Redacció de VIBRANT

Portada de Nosaltres Sols! del desembre de 1932

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

“Volem recuperar l’orgull de ser catalans”

ENTREVISTA al president de VIBRANT, Jordi Riba realitzada en aranès per la revista JORNALET el passat 8 de setembre de 2019. Jordi Riba e Oliveras es lo president de l’Associacion Culturala Vibrant. Al ser del 10 de Setembre, an organizat una nòva edicion de la siá tradicionala Marcha de Tesas,

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)