27-O Res-pública

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en email
Compartició en whatsapp

El 27 d’octubre de 2017 esdevingué la proclamació de la República Catalana, una proclama feta després de la celebració d’un referèndum i legitimada pel vot favorable a la seva instauració.

Tot i que segons l’Estat Espanyol aquest referèndum era il·legal, per inconstitucionalital, i que s’exercí repressió contra la població civil, el resultat del referèndum del 1-O fou una amplia majoria sobiranista. Acte seguit a la proclama de la República Catalana, aquesta fou suspesa. Aixó donà peu a un diàleg amb l’Estat Espanyol que fou del tot inexistent doncs aquest diàleg no incloïa la majoria sobiranista. El resultat fou l’ aplicació del article 155, la dissolució del govern legítim català amb els subseqüents exilis i empresonaments d’alguns membres, i unes noves eleccions. El resultat d’ aquestes eleccions, cal recordar-ho, fou, una vegada més, favorable a la majoria sobiranista.

En aquest article recordem que els Representants de Catalunya van signar una Declaració el 10 d’octubre del 2018 per assolir la creació de la nova República. Com a poble, Catalunya resta a l’espera de l’aplicació de cadascun dels punts acordats per fer possible l’ implantació de la República catalana:

 

La República catalana és una oportunitat per corregir els actuals dèficits democràtics i socials i bastir una societat més pròspera, més justa, més segura, més sostenible i més solidària.

En virtut de tot el que s’acaba d’exposar, nosaltres, representants democràtics del poble de Catalunya, en el lliure exercici del dret d’autodeterminació, i d’acord amb el mandat rebut de la ciutadania de Catalunya,

CONSTITUÏM la República catalana, com a Estat independent i sobirà, de dret democràtic i social.

DISPOSEM l’entrada en vigor de la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República.

INICIEM el procés constituent, democràtic, de base ciutadana, transversal, participatiu i vinculant.

AFIRMEM la voluntat d’obrir negociacions amb l’estat espanyol, sense condicionants previs, adreçades a establir un règim de col·laboració en benefici de les dues parts. Les negociacions hauran de ser, necessàriament, en peu d’igualtat. 

POSEM EN CONEIXEMENT de la comunitat internacional i les autoritats de la Unió Europea la constitució de la República catalana i la proposta de negociacions amb l’estat espanyol.

INSTEM a la comunitat internacional i les autoritats de la Unió Europea a intervenir per aturar la violació de drets civils i polítics en curs, i a fer el seguiment del procés negociador amb l’Estat espanyol i ser-ne testimonis.

MANIFESTEM la voluntat de construcció d’un projecte europeu que reforci els drets socials i democràtics de la ciutadania, així com el compromís de continuar aplicant, sense solució de continuïtat i de manera unilateral, les normes de l’ordenament jurídic de la Unió Europea i les de l’ordenament de l’estat espanyol i de l’autonòmic català que transposen aquesta normativa.

AFIRMEM que Catalunya té la voluntat inequívoca d’integrar-se tan ràpidament com sigui possible a la comunitat internacional. El nou Estat es compromet a respectar les obligacions internacionals que s’apliquen actualment en el seu territori i a continuar sent part dels tractats internacionals dels quals és part el Regne d’Espanya.

APEL·LEM als Estats i a les organitzacions internacionals a reconèixer la República catalana com Estat independent i sobirà.

INSTEM al Govern de la Generalitat a adoptar les mesures necessàries per fer possible la plena efectivitat d’aquesta Declaració d’independència i de les previsions de la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República.

FEM una crida a tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes de la República catalana a fer-nos dignes de la llibertat que ens hem donat i a construir un Estat que tradueixi en acció i conducta les inspiracions col·lectives.

 

Mantinguem doncs un any després amb aquest recordatori d’intencions dels Representants Catalans de la República, la voluntat i el desig del poble de Catalunya que l’implantació de la República Catalana sigui una realitat com més aviat possible.

Ho vam fer i ho tornarem a fer.

 Plaça Sant Jaume, 27 d’octubre de 2017

Míriam Garcia Villa. Escriptora. Gestora i coordinació cultural

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
Compartició en whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

Compromís amb les tres “R”

Compromís és recordar el passat, treballar el present i deixar el camí preparat pels que vinguin en un futur. Tenim les eines per fer-ho. Aquest article no anirà acompanyat de xifres mostrant quants érem els que vam intentar votar, ni quants els que no, ni quantes càrregues vam patir, ni

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)