25 de juliol, fum, fum, fum… ♪ ♫ ♬ ♪ ♫ ♬ Sixena i Belver de Cinca, la història segueix…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Fa una setmana publicàvem el primer article sobre el litigi de Sixena,  i en ell lligàvem aquest cas “judicial” amb un altre totalment desconegut per la majoria de la població, el cas de Belver de Cinca, una petita població de la franja, propera a Sixena. En aquesta segona entrega anirem més enllà i desvelarem un xic més d’aquestes històries paral·leles.

Si fem cas de les darreres notícies, constatem que el litigi de Sixena NO és un cas judicial com se’ns vol fer creure, sinó un altre greuge polític, ja que les reclamacions i la campanya mediàtica que demanen el “retorn” només fan referència a les obres que són a Catalunya, però res diuen de les obres repartides en altres llocs, com denuncia Albert Velasco, conservador del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, fins i tot a Torreciudad, seu de l’Opus Dei, ubicada justament a la Franja.

I es diu molt alegrement “retornar” quan es parla de les obres. Però, retornar el què? Unes obres legalment adquirides i que gràcies a la cura de la Generalitat s’han conservat fins avui?

Contingut restringit

Fes-te soci per accedir a aquest contingut!

Jordi Matilló

Escriptor

Podeu veure més documents aquí

 

 

 

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

Estimats Aragonesos i Catalans

Carta d’en Fra Berenguer de Bellvís Bellver de Cinca, setembre de l’any de Nostre Senyor de 2016   Estimats Aragonesos i Catalans, Sóc Fra Berenguer de Bellvís, l’últim Comanador de l’Orde del Temple que portà la creu vermella al castell de Montsó. Una Creu que vaig portar amb orgull fins

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)