25 de juliol, fum, fum, fum… ♪ ♫ ♬ ♪ ♫ ♬ Sixena i Belver de Cinca, la història segueix…

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en email
Compartició en whatsapp

Fa una setmana publicàvem el primer article sobre el litigi de Sixena,  i en ell lligàvem aquest cas “judicial” amb un altre totalment desconegut per la majoria de la població, el cas de Belver de Cinca, una petita població de la franja, propera a Sixena. En aquesta segona entrega anirem més enllà i desvelarem un xic més d’aquestes històries paral·leles.

Si fem cas de les darreres notícies, constatem que el litigi de Sixena NO és un cas judicial com se’ns vol fer creure, sinó un altre greuge polític, ja que les reclamacions i la campanya mediàtica que demanen el “retorn” només fan referència a les obres que són a Catalunya, però res diuen de les obres repartides en altres llocs, com denuncia Albert Velasco, conservador del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, fins i tot a Torreciudad, seu de l’Opus Dei, ubicada justament a la Franja.

I es diu molt alegrement “retornar” quan es parla de les obres. Però, retornar el què? Unes obres legalment adquirides i que gràcies a la cura de la Generalitat s’han conservat fins avui?

Contingut restringit

Fes-te soci per accedir a aquest contingut!

Jordi Matilló

Escriptor

Podeu veure més documents aquí

 

 

 

Per donar suport a les iniciatives de recerca i a la divulgació independent de la nostra història, tradicions i cultura, fes-te SOCI de VIBRANT

COMPARTEIX L’ARTICLE!

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
Compartició en whatsapp
WhatsApp

|

També et pot interessar

Sol, cervesa, pokemons i espoli…

Ja quasi ha acabat l’agost, i això és sinònim que les vacances de molta gent arriben al final. Ens hem torrat al sol, ens hem menjat les corresponents paelles als xiringuitos de la costa, caçat pokemons i begut tota la cervesa que el nostre cos podia assimilar. Ara toca tornar a

LLEGEIX-LO

EL MÉS NOU A

LA GALERIA

(EN CONSTRUCCIÓ)