COL·LABORADORS


Frederic Porta, periodista multidisciplinari,  assessor  i consultor en comunicació, escriptor, columnista esportiu i divulgador d’història esportiva i del Barça. Barça inèdit,…

 

 

 

 

Sebastià Sardiné, advocat, especialista en Comerç i Legislació Internacionals, consultor empresarial, humanista i investigador històric, divulgador expert de Ramon F. Vilana-Perles.

 

 

 

 

Griselda Lozano, Investigadora, filantropa i humanista, és presidenta de la Fundació Ager i Honorary Degree ESERP. Escriptora especialitzada en història política i religiosa medieval d’Occitània. Durant els últims anys ha dut a terme la tasca de recerca i recuperació dels documents històrics del Val d’Aran a l’Arxiu de la Corona d’Aragó.

 

 

 

Francesc Xavier Hernàndez Cardona, especialista en recerca històrica,  llicenciat en Filosofia i Lletres, Secció d’Història Moderna i Contemporània, catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials a la Universitat de Barcelona.

 

 

 

 

Jesús Lloria, Recerca i divulgació. Projecte Xusquipèdia per recuperar i divulgar la cultura, l’art i la història més prestigiosa de Catalunya, apropant el seu coneixement a l`abast de tothom.

 

 

 

Francesc Riart, dibuixant, documentalista d’arqueologia i història, especialista en temes civils, militars, religiosos i arquitectònics, expert en vestuari històric i militar.

 

 

 

Quim Vendrell Moreno, estudiós de Filosofia, Humanitats, Arts i Oficis i Història de la Maçoneria. Actualment, coordinador del Servei de Publicacions del Port de Tarragona. És autor de diferents publicacions de contingut històric sobre maçoneria, i, com a fotògraf, ha exposat en diferents espais i ha publicat diversos llibres.

 

 

Carles Abàsolo, etnòleg, folklorista, historiador, mestre de Danses Tradicionals Catalanes, nascut a Barcelona el 1940. Ha dedicat la seva vida a recuperar les danses i els vestits tradicionals de Catalunya.

 

 

 

Fèlix Villagrasa i Hernàndez. Doctor en Història Contemporània. Investigador i periodista. Divulgador i escriptor amb diferents publicacions: Breu història del catalanisme, Estipulació i llibertat. Rumant sobre el comú i el singular, Mancomunitat i ciència. La modernització de la cultura catalana,…

 

 

 Jordi Peñarroja, professional del món de la comunicació, escriptor, soci del Cercle Català d’Història (cch.cat) i de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (escriptors.cat). Col·labora amb el Memorial 1714.

 

 

 

Míriam Garcia VillaEscriptora. Gestora i coordinació cultural. Membre fundador Olesa Ateneu.  Col·laboradora en medis de comunicació Ràdio i premsa.

 

 

 

 

 

 Joan Anton Crespí i Aguiló, escriptor i divulgador sobre temes de consciència relacionats amb la Física Quàntica. Estudis de Pèrit Industrial i de Psicologia en C.I.P. Dibuixant tècnic i  poeta. Autor de: “Cuestionar o interpretar a Dios en Mente” 2010; “L’encobeidor” 2005; i altres.

 

 

Oriol Escuté i Zamora, Arxiver i gestor de documents titulat per l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents de Catalunya. Llicenciat en Història, especialitzat en Història Moderna i Contemporània per la l’UAB. Documentalista, gestor cultural i actualment a l’Arxiu Municipal de Barcelona. Col·laborador del projecte de divulgació històrica FemHistòria.

 

 

Carles Solà. Humanitats: Art, Literatura i Cultura Contemporànies. Ha realitzat traduccions de diverses temàtiques. Apassionat de les humanitats, especialment, la història, l’art i la filosofia.

 

 

 

 

Eduard Mira i González Sociòleg, escriptor, doctor en Geografia i Història i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Ha estat professor a la Universitat d’Alacant, de Cambrige,  Londres i al Col·legi d’Europa a Bruges. Ha dirigit els instituts Cervantes de Nàpols i de Brussel·les i ha sigut membre del Col·legi d’Experts en Patrimoni Cultural del Consell d’Europa.

 

 

Enric Sardà Valls, lingüista, corrector, jubilat del servei diplomàtic, Ministre plenipotenciari de primera classe, interessat per les humanitats, història, art, cultura i estils de vida.

 

 

Fòrum Germanies. Fruit de les sinergies amb altres entitats i associacions catalanistes, a Vibrant ens plau publicar els articles de temàtica cultural i identitària que ens ofereixen per compartir i que trobareu amb l’etiqueta Fòrum.