COL·LABORADORS


Frederic Porta, periodista multidisciplinari,  assessor  i consultor en comunicació, escriptor, columnista esportiu i divulgador d’història esportiva i del Barça. Barça inèdit,…

 

 

 

Sebastià Sardiné, advocat, especialista en Comerç i Legislació Internacionals, consultor empresarial, humanista i investigador històric, divulgador expert de Ramon F. Vilana-Perles.

 

 

 

Griselda Lozano, Investigadora, filantropa i humanista, és presidenta de la Fundació Ager i Honorary Degree ESERP. Escriptora especialitzada en història política i religiosa medieval d’Occitània. Durant els últims anys ha dut a terme la tasca de recerca i recuperació dels documents històrics del Val d’Aran a l’Arxiu de la Corona d’Aragó.

 

 

 

Francesc Xavier Hernàndez Cardona, especialista en recerca històrica,  llicenciat en Filosofia i Lletres, Secció d’Història Moderna i Contemporània, catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials a la Universitat de Barcelona.

 

 

 

Jesús Lloria, Recerca i divulgació. Projecte Xusquipèdia per recuperar i divulgar la cultura, l’art i la història més prestigiosa de Catalunya, apropant el seu coneixement a l`abast de tothom.

 

 

 

Francesc Riart, dibuixant, documentalista d’arqueologia i història, especialista en temes civils, militars, religiosos i arquitectònics, expert en vestuari històric i militar.

 

 

 

Quim Vendrell Moreno, estudiós de Filosofia, Humanitats, Arts i Oficis i Història de la Maçoneria. Actualment, coordinador del Servei de Publicacions del Port de Tarragona. És autor de diferents publicacions de contingut històric sobre maçoneria, i, com a fotògraf, ha exposat en diferents espais i ha publicat diversos llibres.

 

 

Carles Abàsolo, etnòleg, folklorista, historiador, mestre de Danses Tradicionals Catalanes, nascut a Barcelona el 1940. Ha dedicat la seva vida a recuperar les danses i els vestits tradicionals de Catalunya.

 

 

 

Fèlix Villagrasa i Hernàndez. Doctor en Història Contemporània. Investigador i periodista. Divulgador i escriptor amb diferents publicacions: Breu història del catalanisme, Estipulació i llibertat. Rumant sobre el comú i el singular, Mancomunitat i ciència. La modernització de la cultura catalana,…

 

 

 Jordi Peñarroja, professional del món de la comunicació, escriptor, soci del Cercle Català d’Història (cch.cat) i de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (escriptors.cat). Col·labora amb el Memorial 1714.

 

 

 

 Joan Anton Crespí i Aguiló, escriptor i divulgador sobre temes de consciència relacionats amb la Física Quàntica. Estudis de Pèrit Industrial i de Psicologia en C.I.P. Dibuixant tècnic i  poeta. Autor de: “Cuestionar o interpretar a Dios en Mente” 2010; “L’encobeidor” 2005; i altres.

 

 

Oriol Escuté i Zamora, Arxiver i gestor de documents titulat per l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents de Catalunya. Llicenciat en Història, especialitzat en Història Moderna i Contemporània per la l’UAB. Documentalista, gestor cultural i actualment a l’Arxiu Municipal de Barcelona. Col·laborador del projecte de divulgació històrica FemHistòria.

 

 

Carles Solà. Humanitats: Art, Literatura i Cultura Contemporànies. Ha realitzat traduccions de diverses temàtiques. Apassionat de les humanitats, especialment, la història, l’art i la filosofia.

 

 

 

Fòrum Germanies. Fruit de les sinergies amb altres entitats i associacions catalanistes, a Vibrant ens plau publicar els articles de temàtica cultural i identitària que ens ofereixen per compartir i que trobareu amb l’etiqueta Fòrum.